به گزارش سلام لردگان - آيت الله سيد احمد خاتمي عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به ايام سالروز تاسيس جامعه مدرسين به خبرنگار فارس گفت:بايد همه توجه کنند که مسئله مديريت حوزه و ساماندهي امور حوزوي را نبايد با هيچ کجا مقايسه کرد. برنامه هاي مفيد و ارزشمندي براي اصلاح حوزه ها در جريان است و بايد همچنان افق آينده را بلند ديد و به سمت قله حرکت کرد.
وي يادآور شد: جريان تشکيل جامعه مدرسين حوزه علميه قم به قبل از سال 1341 و با انگيزه ساماندهي به حوزه علميه باز مي گردد. اشخاصي که مقام معظم رهبري هم در آن حاضر بودند دور هم جمع شدند تا براي ساماندهي حوزه هاي علميه تصميم گيري کنند و البته در آن مقطع هيچ عنواني را هم براي خود انتخاب نکرده بودند.
امام جمعه موقت تهران با بيان اينکه اين جمع قبل از سال 41 شکل گرفت ادامه داد: اکثريت اعضاي اين گروه از شاگردان امام راحل بودند که بعد از آغاز نهضت امام (ره) تمام امکانات خود را در خدمت امام، انقلاب و در جهت پيشرفت نهضت به کار گرفتند.
آيت الله خاتمي بيان کرد: بعد از دراختيار قرار دادن تمام امکانات براي نهضت امام خميني(ره) اين جمع وفادار از روي اعتقاد اساسنامه اي نوشتند که در يک ماده آن موضوع سقوط رژيم شاهنشاهي و تشکيل نظام اسلامي مطرح شده بود، که در آن دوران طرح چنين مسائلي به معني اعدام به شمار مي رفت.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم تصريح کرد: آن اساسنامه از منزل يکي از اعضاء لو رفت و بي استثنا تمام امضا کنندگان زنداني، تبعيد و يا فراري شدند.
ساماندهي امور حوزه و خدمت به نظام اسلامي
امام جمعه موقت تهران با بيان اينکه جامعه مدرسين حوزه علميه قم اول به انگيزه ساماندهي امور حوزه و به دنبال آن خدمت به نظام اسلامي شکل گرفت، ادامه داد: جامعه مدرسين در طول دوران خفقان بازوي پرتوان امام راحل بود و اين افتخار براي جامعه مدرسين هست که بعد از ارتحال آيت الله حکيم اين جامعه به صورت علني و با صدور بيانيه اي از مرجعيت امام حمايت کردند.
آيت الله خاتمي افزود: اين حمايت در شرايطي بود که بردن نام امام(ره) جرم محسوب مي شد و طاغوت هم با همه آنهايي که مرجعيت امام را اعلام کرده بودند برخورد مي کرد و بعيد نيست به شهادت رساندن آيت الله سعيدي از وفاداران به امام در اين رابطه بوده باشد تا روحانيت از حمايت امام وحشت کند.
وي اظهار داشت: جامعه مدرسين حوزه علميه قم يک نهاد و تشکيلات کاملا ولايي و از يک پيشينه خوب و قوي برخوردار است و از دوران امام راحل در خط امام بوده و هرجايي که انقلاب اسلامي نيازي به کمک داشته و حضور جامعه مدرسين ضروري به نظر آمده در صحنه حاضر شده و در حال حاضر نيز در خط آرمان هاي انقلاب عمل مي کند.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم يادآور شد: اول انقلاب که نهضت پيروز شد، ساماندهي حوزه ها يک ضرورت به نظر مي آمد و امام فرمودند که شورايعالي حوزه علميه تشکيل شود که 3 نفر نماينده امام باشند، 3 نفر نماينده آيت الله گلپايگاني و 3 نفر از جامعه مدرسين حوزه علميه قم که اين شورا مديريت و ساماندهي حوزه را به دست گرفت.
نظم و برنامه در حوزه هاي علميه
امام جمعه موقت تهران با بيان اينکه شورايعالي حوزه هاي علميه تا به امروز خدمات شايان تقديري صورت داده اند، گفت: خدمات مناسبي براي ساماندهي حوزه صورت گرفته که نقش جامعه مدرسين در آن بسيار مهم بوده است. در دوره اي که برخي ها دم از "نظم ما در بي نظمي است" مي زدند، حوزه هاي علميه نظم و برنامه پيدا کرده است.
آيت الله خاتمي يادآور شد: هم در عرصه کتب درسي و هم در زمينه ورود معارف ضروري مانند تفسير قرآن، حديث، کلام و امثال اينها ورود خوبي صورت گرفته و جنبه هاي تخصصي دروس حوزوي افزايش پيدا کرده و برنامه ريزي براي تحصيل در اين رشته هاي تحصيلي جديد از جمله فعاليت هاي جامعه مدرسين بوده است و همچنين در بخش کتاب انتشارات زيادي در حوزه هاي مختلف داشته ايم و چاپ کتاب افزايش چشمگيري داشته است.
وي با اشاره به سفر اخير مقام معظم رهبري به قم و تاکيد ايشان بر ارتباط جامعه مدرسين با مراجع تقليد و تامين نظر مراجع عظام، تصريح کرد:رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب به عنوان ولي فقيه و شخصيت کارشناس در امور حوزوي و مراجع تقليد راهگشاي برنامه هاي جامعه مدرسين است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم اظهار داشت: بايد همه توجه کنند که مسئله مديريت حوزه و ساماندهي امور حوزوي را نبايد با هيچ کجا مقايسه کرد، برنامه هاي مفيد و ارزشمندي براي اصلاح حوزه ها در جريان است و بايد همچنان افق آينده را بلند ديد و به سمت قله حرکت کرد.
برخي گام هاي جامعه مدرسين براي حفظ نظام از اسرار است
امام جمعه موقت تهران درزمينه وحدت بخشي جامعه مدرسين در عرصه هاي مختلف گفت: محور وحدت ولايت فقيه است و جامعه مدرسين چه در زمان امام و چه بعد از ارتحال ايشان بيشترين تاکيدش به اجراي رهنمودهاي مقام معظم رهبري بوده است.
وي با اشاره به اصل اساسي مورد نظر جامعه مدرسين که حفظ نظام اسلامي است، تاکيد کرد: برخي گام هاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم در جهت حفظ نظام از اسرار است و گفتني نيست، انچه که در برخي مواقع گفتني است که جامعه مدرسين با انتشار بيانيه و اطلاعيه در آن موارد موضع خود را اعلام مي کند اما گاهي ضرورتي ندارد که مواضع را علني و رسانه اي کنيم اگر بتوان نابساماني را سامان بخشيد و خطا را با پيام خصوصي برطرف کرد براي جلوگيري از التهاب آفريني موضوع را علني مطرح نمي کنيم.
آيت الله خاتمي در پايان خاطرنشان کرد: جامعه مدرسين حوزه علميه قم پيوسته در طول ساليان انقلاب تاکيد بر مسئله وحدت و دور بودن جامعه از التهاب و تنش داشته است و اين براي جامعه يک اصل اساسي بوده است و تا جايي که در توان است در مسير الفت بين مردم و مسئولان قدم بر مي دارد.
(منبع فارس )